Борисов към кмета на Пловдив: Спираш проекта за пробива при Водната палата и пренасочваш 10 милиона лева за „Колежа“

0
476
Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Държавата няма желание да дава пари за спорт, обяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хисаря на среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, депутатите от града и областта, както и с общинските съветници от партията. По време на срещата се коментираха проектите за новите стадиони на „Ботев“ и „Локомотив“.

„Решихме стадионите на Локо и Ботев да бъдат завършени. Много се направи за Пловдив по времето на ГЕРБ. Времето е трудно. Имаме 7 детски градини, които имат избран изпълнител. Изпълнителите не искат да започват да строят, имаме фирми, които се отказват. Въпреки трудности поемаме ангажимент да бъдат завършени стадионите. Ще бъдат необходими 10 милиона лева за довършването на стадиона на Ботев“, заяви кметът Здравко Димитров.

„Държавата няма желание да дава пари за спорт и така от средствата от бюджета на общината ще отпуснем пари и ще се постараем да завършим пректа.“

„Стадионът е на етап приключване на груб строеж. За да има козирка, която да покрие стадиона, са необходими още 10 милиона лева. Поръчката е 53 700 000 лева, има осигурени 23 000 0000 финансиране. Искам да благодаря все пак на последователната политика на ГЕРБ. Ако не се бяха осигурили тези пари, щяхме да имаме 2 паметника на културата“, обясни инвеститорът Илиян Филипов.

Борисов след това се обърна към Здравко Димитров:

„Може би от проекта за „Чистота“ не трябва да е пипат парите. Чистият въздух е изключително важен. Но от инфраструктурния проект за Водната палата може да го спреш и пренасочите 10 милиона лева към стадиона на Ботев, за да е завършен с козирка“.

„Лаута“ се върти малко по бавно и ще им дадете пари да си проектират стадиона. За този стадион ще им дадете пари догодина и да няма недоволни.“

Обещали сме на пловдивчани, че ще приемат финал от европейските футболни турнири.“

„За наше съжаление трябва да претрансформираме парите на данъкоплатците, за да завършим това, което искат хората. Искам да кажа на уважаемия спортен министър, че при нас се даваха по 50 милиона за стадионите на Пловдив“, каза още Борисов.

Припомняме, че кръстовището при „Водната палата“ между булевардите „Цар Борис III Обединител“ и „Марица“ е едно от най-натоварените в град Пловдив. Достигането на капацитета си като пропускателна способност кръстовището дължи освен на високата транспортна интензивност на транспортните потоци по двата булеварда особено по бул.“Цар Борис III Обединител“. С изграждането на този обект би трябвало да се облекчат задръстванията, които започват от кръстовището на бул.“Цар Борис III Обединител“ с бул. „Шести септември“ и продължават до кръговото кръстовище на бул. „България“ до Панаира. И така очевидно скоро този проект няма да се осъществи.