Борисов: Когато ПП-ДБ искат оставката на Гешев не е вмешателство в съдебната система, а когато Мария Габриел иска е вмешателство

0
352
Брифингът на ГЕРБ

„Да се произнесат във вторник, при условие, че се дава мандат в понеделник, приемаме като неуважение“, каза той

„Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов искат оставката на Гешев, не е вмешателство, не е политически въпрос. А когато Мария Габриел спомене, вие питате има ли вмешателство“, обърна се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към журналистите. Той отрече да има комуникация с членове на Висшия съдебен съвет.

Аз не познавам тези хора, не съм говорил с тях. Вие колко пъти питахте като журналисти, колко пъти попитахте Христо Иванов, Атанас Атанасов защо се месят в съдената система? Никога не сме казали нещо различно от другите партии. Когато те искат оставка, не е вмешателство. Когато госпожа Габриел каже, че е добре – става вмешателство. Нека мерим с един аршин“, призова той.

Борисов подчерта, че за правителството ще говори само Мария Габриел, а ГЕРБ стои до нея, за да се знае, че 69 депутати от ГЕРБ/СДС я подкрепят. ПП/ДБ разкритикува, че едва във втотник ще решават дали подкрепят кабинет.

Да се произнесат във вторник, при условие, че се дава мандат в понеделник, приемаме като неуважение“, каза той.

Борисов коментира, че ПП/ДБ „малко подло“ са атакували Пловдивския панаир. Той предложи да му се даде вариант и да запишат в закона, че на този вариант и „къщичка за птици“ да не може да се стои.