Борисов: Нарочно се мотаят, за да има Радев собствена ЦИК и той да прави изборите /видео/

0
122
Снимка и видео: фейсбук

Премиерът отиде на посещение в семинарията навръх Великден

„На конгрес имаме решение ГЕРБ да не прави коалиция с БСП, така че другарката Нинова да не ни вкарва в риторика. Нарочно се мотаят вече месец, за да има Радев собствена ЦИК и той да прави изборите. Хем са ни уволнили, хем ни държат. Представяте ли си наглост, а казват: Борисов продължава да управлява. Началникът го е казал: Прости им, Господи, те не знаят какво правят“, каза премиерът Бойко Борисов в софийската семинария.

Той провери настоящите ремонтни дейности и запали свещ, след което разговаря с ръководството на семинарията. „Вече покривът на църквата към Семинарията е готов. През тези 10 години толкова църкви и манастири сме направили. Нашите историци трябва да видят това, което извадихме от стенописите в Дивотино. Онези, които много обичат да ходят в храма „Св. Ал. Невски“ на Великден, така се грижеха за манастирите и църквите… Много съм доволен от направеното. Само това да сме направили, не може да се срамуваме“, заяви Борисов.

Той коментира и друт политически въпрос. „Вчера ЕК пусна една декларация, в която изразиха цялата си подкрепа към председателя на Европейския парламент Давид Сасоли и зам.-председателят на ЕК Вера Юрова за санкциите, наложени от Руската федерация. На фона на всичко това е крещящо вече мълчанието на Радев, Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. За Корнелия и другите – не говорим“, заяви премиерът в оставка.