Борисов обсъжда правителство с представител на републиканския институт на САЩ

0
95
Борисов на сещата с Пол Макарти.

Подчертах водещата роля на ГЕРБ-СДС при приемането на законодателство за енергийна диверсификация на страната, оказването на военна и техническа помощ за Украйна и модернизацията на българската армия, написа лидерът на ГЕРБ

Проведох среща с Пол Макарти, Регионален директор за Европа на Международния републикански институт на САЩ (IRI). Това написа в своя фейсбук профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Обсъдихме сложната политическа обстановка в България и възможностите за съставяне на редовно правителство в рамките на настоящия парламент, добави още той.

„Подчертах водещата роля на ГЕРБ-СДС при приемането на законодателство за енергийна диверсификация на страната, оказването на военна и техническа помощ за Украйна и модернизацията на българската армия. Споделих и притесненията си свързани с предизвикателствата пред държавата. Подчертах, че липсата на отговорно и рационално политическо поведение при част от политическите партии в Народното събрание, може да доведе до ерозия на евроатлантическия консенсус в страната“, добави Борисов.

Благодарих за продължаващата конструктивна роля на IRI в укрепването на българската демокрация и споделянето на ценен опит при изграждането на устойчива многопартийна система, завърши лидерът на ГЕРБ.