Борисов: Пеевски водеше преговорите с протестиращите и ги доведе до успешен край

0
70
Снимка: архив/24 часа

Доста компромиси се направиха-първо от синдикатите, протестиращите, от правителството, обяви лидерът на ГЕРБ

Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва да има заместваща мощност, хората да са доволни от своите професии. Доста компромиси се направиха – първо от синдикатите, протестиращите, от правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ ще подкрепят споразумението в пленарна зала, но оттук насетне премиерът Николай Денков е отговорен всичко, което приеме, да бъде договорено с Брюксел, посочи още Борисов.

„Той (Делян Пеевски – бел. ред.) водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на „умнокрасивите“, заяви той.

На въпросът защо не е бил на преговори, той каза, че бил в Сливен.

”Все пак не забравяйте, че сме в кампания и местната власт, местните избори решават съдбата на хората по места и когато се поемат ангажименти там, трябва някой да ги поеме на централно ниво. Освен това знаете, че и магистралата е затворена и пътя до Сливен е така, както десетилетия пътуваха българите –  2 часа от Чирпан до Сливен”, възмути се Бойко.

“Ако не бях направил “Тракия”, “Марица” нямаше да можете и да отиде до морето с този трафик”, каза той.

Освен това много и от лидерите не бяха вчера и аз го направих с умисъл – там беше Томислав Дончев, този който преди три години им остави готов план договорен с ЕК и те го подритнаха и три години редовни, служебни правителства нищо не направиха. Теменужка Петкова беше там много запозната с проблемите, трето Десислава Атанасова, председателят на парламентарната група подписа от мое име. Целта ми е да не се политизира този процес, трябва да имаме заместваща мощност първо и второто хората трябва да бъдат спокойни там за своите работни места.