Борисов: Ще работим за политическа стабилност по 7 изключително важни точки

0
86
Бойко Борисов и Дейвид Харис Снимка: фейсбук

Лидерът на ГЕРБ се срещна с директора на Американския еврейски конгрес Дейвид Харис

„Това, което всички наши партньори в света трябва да знаят, е, че ние ще работим по следните 7 изключително важни точки.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с директора на Американския еврейски конгрес Дейвид Харис.

„Идва момента, в който ние в България сме в много конфликтна зона – от едната страна Сърбия и Косово, а от другата – Русия и Украйна, отношенията с Турция и Гърция. За това е и изключително важно да имаме политическа стабилност и за това вчера дадох приоритети кои ще са нашите партньори. Някои се разпознаха, други – не, това не е важно“, каза в началото Борисов.

„Това, което всички наши партньори в света трябва да знаят, е, че ние ще работим по следните 7 изключително важни точки. Еврозоната – ние вкарахме България в европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната, за съжаление това правителство я провали – Хърватия влезе, ние – не. Първите 8 изтребители ги платихме на 100% и положихме огромно желание и усилие сега в този парламент да вкараме и писмото за втората част, но за съжаление правителството не го направи. Ние предложихме таван на горивата, за да не печелят „Лукойл“ и „Газпром“ 7 млрд. от България – за съжаление правителството не го прие. Ние предложихме и промени в съдебната власт, в която обаче да не сменяме един с друг човек, а да облекчим целия съдебен процес, не да си правят нови бухалки. Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво и нашето правителство подписа първия договор за диверсификация на ядреното гориво – за съжаление това правителство не го направи. В следващия парламент първите закони ще бъдат тези. В това можем да уверим нашите партньори във Вашингтон, Израел и нашите скъпи приятели евреите“, обърна се към Харис лидерът на ГЕРБ.

„Днес стават точно 5 години, откакто със Зоран Заев подписахме договор със Северна Македония и благодарение на нашето внесено предложение и гласуване в парламента Северна Македония и Албания тръгнаха по пътя на Европа. А ние ги подкрепихме първи и за НАТО. ГЕРБ като партия предложи проектозакон за въоръжение на Украйна, това правителство не го прие. Каквото Бойко и ГЕРБ са свършили, го цитирах на тези, които не са могли да прочетат или не са били тук да разберат. Но с Дейвид първият ни разговор беше да ни подарят един F-16, той ще го потвърди“, каза още той.