Борисов за „Гномгейт“: Една жена казала на един в трамвая. Той го казал на Наско Атанасов и Наско Атанасов го казал на две агенции

0
289
Атанас Атанасов

Става вече една седмица мълчат за „подслушваните“. И за Орешарски мълчат, коментира лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ коментира твърденията на Атанас Атанасов, Бойко Рашков и Стефан Янев, че старата власт е подслушвала политици.

„Още не са отрекли дали Орешарски е бил в Министерския съвет и при кого. Ама няма лошо и да е бил. Навремето така криеха дали са били при Божков“, каза Борисов по повод информацията, че бившият премиер Пламен Орешарски е станал съветник на настоящия Стефан Янев.

„Крият, мълчат и вече стана четвъртък. 12, 30, 50, станаха вече 82-ма „подслушваните“. Става вече една седмица и само четем – подслушвания, шпионски скандал. Да излязат да кажат: „Подслушвани са този, този и този, другото е класифицирана информация, благодаря“, заяви лидерът на ГЕРБ пред младежи от партията.

„Една жена казала на един в трамвая. Той го казал на Наско Атанасов и Наско Атанасов го казал на две агенции. И вече това се приема за информацията“, каза Борисов. Скандалът с „подслушваните политици“ тръгна от твърдения на Атанас Атанасов от ДБ, срещу когото в началото на века имаше разработка на службите под името „Гном“.

Вчера бившият директор на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че агенцията не е подслушвала политици. Докладът от проверката бил готов и щял да го предаде на премиера Янев, но той го уволни.

Днес Стефчо Банков, уволненият шеф на „Вътрешна сигурност“ – другата набедена от Атанасов служба“, бе категоричен, че проверката ще докаже, че дирекцията не е подслушвала политици и ще си търси правата в съда. Третата замесена в скандала дирекция е ГДБОП.

Досега пред обществото не са представени никакви доказателства за подслушвани политици.