Борисов за Холокоста: Наш дълг е да се противопоставяме на всяка форма на омраза и разделение

0
20
Бойко Борисов

„Кристалната нощ“ – позорното и печално начало на една от най-мрачните и трагични страници в човешката история, написа лидерът на ГЕРБ

„Кристалната нощ“ – позорното и печално начало на една от най-мрачните и трагични страници в човешката история“. Това написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„С масивния погром върху еврейска собственост, включително и стотици религиозни храмове, вечерта на 9 срещу 10 ноември е ужасяващото заклинание на нацистите срещу милиони невинни хора, които в продължение на няколко години ще бъдат безмилостно преследвани, измъчвани и убивани“, подчертава той.

Борисов припомня, че след края на Втората световна война ужасяващата равносметка ще покаже, че светът няма да е познавал по-безмилостен и систематичен геноцид от Холокоста.

„В дни на конфронтации и глобални конфликти, наш дълг като потомци на великите български духовници, политици, общественици и граждани, спасили своите братя и сестри евреи през 1943 г., е да пазим наследството и с цялата си сила и решителност да се противопоставяме на всяка форма на омраза, дискриминация и разделение“, завършва Борисов.