Борисов за Радев и служебния кабинет: Провал във всичко, държава няма

0
322
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ: „Юмрукът“ се стовари и върху международните ни отношения

Договорът за добросъседство беше отправната точка за присъединяването на Северна Македония и всички държави от Западните Балкани. За съжаление това темпо се изпусна. Юмрукът, който се стовари върху българската администрация, се стовари и върху международните ни отношения. Днес разбрах крилатата фраза, че юмрукът обединявал ценности. Значи тоягата би трябвало да означава демокрация“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в словенската столица Любляна.

Изпуснаха се много месеци и много време. Нагнети се голямо напрежение и в Северна Македония, и в Албания, и в целия съюз срещу България. Изпуснаха се много месеци, за да се обясни каква е нашата позиция. Поколения млади македонци и албанци мразят в момента България. Компромис трябва да се направи и можеше да се направят компромиси. Утре Радев ще ги излъже още един път. Той винаги им е обещавал да реши въпроса след изборите, но след кои избори? Тогава няма да зависи от него, а от политическите партии, които ще управляват“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер припомни, че по време на мандатите му начело на страната беше подписан договорът за добросъседство.

Сега диктаторът Радев трябва да вземе своите решения и да спре да заблуждава, че ще реши въпроса след изборите. Ние защитихме и обяснихме позицията ни добре, и затова подписахме Договора за добросъседство. Но нека да бъдем оптимисти. Може пък да намери кураж“, заяви Борисов.

България продължава да няма и План за възстановяване. Цените вървят нагоре. В България само днес починаха 178 човека. За Радев и за Кацаров тези жертви са нищо. Под 20% е ваксинацията. Никакви мерки не се взимат. Всеки е оставен на собствената си съдба. Държава няма и всеки е оставен, ако оцелее. Спад в икономиката. Спад на инвестициите. Във финансите – провал, иначе защо теглят дълг? В миграцията – провал. Спрени европари в земеделието. Един потъващ кораб стои и няма кой да го извади. Провал във всичко. Това са реалностите“, каза той.