Братът на изчезналия Галин от Русе: Казал е на полицията, че се страхува за живота си

0
181
Изчезналият Галин от Русе КАДЪР: NOVA

Повече от три седмици 30-годишният мъж е в неизвестност

Братът на изчезналия Галин от Русе Ивелин Димитров разказа, че Галин е бил закаран от семеен близък в къща за гости и се е свързал с полицията. В 17:18 е звъннал на 112 и е казал, че се чувства притеснен за живота си и е бил преследван, разказва още братът на Галин.

Повече от три седмици Галин Димитров от Русе е в неизвестност. Близки и роднини продължават да търсят 30-годишния мъж, който във видимо тревожно състояние напуска областния град и взема стая в къща за гости в село извън града.

„Полицията не дава много сведения какво прави по този въпрос. Разчитаме предимно на нашите сили“, казва пред bTV Ивелин Димитров.

„Аз се чух с моя брат в деня на неговото изчезване. Той ми се обади около 12:30 часа и звучеше странно, с кратки изречения, попита ме къде съм и дали може да дойде при мен. Аз бях пристигнал на море и му казах, че ще проверя опциите, след няколко минути му писах, но след това така и не получих отговор от него“, обясни Ивелин.

Ивелин подчерта, че е закаран от семеен близък в къща за гости и впоследствие Галин се свързва с полицията.

„В 17:18 часа е било повикването и казва, че се чувства притеснен за живота си и е бил преследван. Той работеше нощни смени като таксиметров шофьор. Подозираме, че има шанс да е станал свидетел на нещо, което все още не знаем какво е“, добави той.

Ивелин добави, че брат му не е споделил с общия познат какво е неговото притеснение.

„Когато сигналът от Галин стига до полицията, те са започнали да го издирват в района, от който се е обадил. В първите няколко дни е било много интензивно търсенето – с термокамери. Майка ми и роднини отиват, там където е намерен неговият телефон. Около една седмица след неговото изчезване решихме да оставим храна в една къщичка. На следващия ден тя още беше там, но два дни по-късно беше изчезнала“, разказа Ивелин.