Бременна жена почина след руския обстрел на родилния дом в Мариупол

0
61
Снимка: архив

Лекарите направили цезарово сечение, но бебето „не дало признаци на живот“

Бременна жена, пострадала при обстрела на руските войски на родилния дом в Мариупол, е починала заедно с нероденото си дете. За смъртта на жената съобщи на страницата си във фейсбук журналистката от „Гласът на Америка“ Ася Долина.

„Първото бременно момиче от видеото/фоторепортажите от обстрела на детска болница № 3 в Мариупол (родилна болница), изнесено на носилка, не оцеля. И нероденото ѝ дете не оцеля“, пише тя.

Информацията е потвърдена от фотографа Евгений Малолетка, който направил снимката с момичето, както и от Associated Press, които се позовават на местния хирург Тимур Марин.

Според АР след обстрела на родилния дом бременната е откарана в друга болница. Марин разказал пред агенцията, че тазът ѝ бил раздробен, а бедрото ѝ било откъснато. Лекарите направили цезарово сечение, но бебето „не дало признаци на живот“. След това лекарите в продължение на половин час се опитвали да реанимират жената, но не успели да я спасят.

Името на жената не се споменава. В хаоса след обстрела медиците, отбелязва агенцията, не са успели да го разберат, преди близки да дойдат да приберат тялото. Друга жена, бюти блогърът Мариана Подгурская, която също била снимана по време на обстрела на родилния дом в Мариупол, е родила момиченце на 10 март вечерта. По-рано беше съобщено, че след удар на ракета в родилния дом в Мариупол са загинали трима души, включително едно дете. Други 17 са били ранени. Украйна обвини руската страна за бомбардировките.