БСП отказа да прати свой човек в делегацията за Киев

0
44
Снимка: БСП

Социалистите потвърждават, че са против военна помощ за Украйна

Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията на министър-председателя Кирил Петков в Киев, съобщиха от пресцентъра на столетницата. Досега участие в нея са потвърдили от ИНТ – Слави Трифонов праща редовия депутат Станислав Балабанов в Украйна.

Ето цялото изявление на социалистите:

„Ръководството на БСП се обединява около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната.

БСП още веднъж заявява подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна – хуманитарна, защитни средства, храни, медикаменти и медицински материали, за възстановяване на гражданската инфраструктура и др., без военна помощ като боеприпаси и смъртоносни оръжия.

Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика“.