БСП отложи подписването на коалиционното споразумение, има възражения

0
111
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Съставът на МС бил „до голяма степен готов“

Коалиционното споразумение няма да бъде подписано днес. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков.

Тази сутрин започна спешна среща с останалите лидери, тъй като социалистите са поискали промяна в текстовете за законодателната програма.

Въпреки това Кирил Петков заяви увереност, че текстът днес ще бъде довършен. „Ако това се случи, в началото на следващата седмица вече ще може да имаме работещо правителство“, коментира Петков, цитиран от БТВ. Вчера бе изразено намерение още при връчването на мандата да е готов съставът на кабинета.

И днес Петков се въздържа от това да коментира имена на министри, но подчерта, че съставът на МС е „до голяма степен готов“. „Искам да дам пълната свобода на всеки един от нашите партньори да определят отбора, който считат за най-добър за тези позиции“, каза лидерът на ПП в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще е министър или вицепремиер.

Относно „суперминистерството“, което се готви за Асен Василев, Кирил Петков обясни, че към Министерството на финансите ще мине и контролът върху харченето на еврофондовете, защото според ПП е логично двата вида публичен ресурс да бъдат заедно.