БСП – София: Мрачна практика от миналото е унищожаването на „врага с партиен билет“

1
158
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Безотговорно е в момента БСП да бъде хвърляна във вътрешни конфликти, казват от столичната организация на партията

Безотговорно е в момента БСП да бъде хвърляна във вътрешни конфликти, се казва в позиция на БСП-София във връзка с предложението за изключването на Кирил Добрев от партията. Според ИБ на НС на БСП това е повод за сериозно безпокойство за вътрешните процеси в БСП, за другарството и взаимопомощта.

В документа се изтъква, че представените мотиви са част от задълбочаващата негативна тенденция за вътрешна саморазправа с другомислещия, за изграждане на образа на врага с партиен билет.

„Ще напомним, че това е мрачна практика от миналото, която БСП отдавна е отрекла, давайки своята отрицателна историческа оценка“, отбелязва ръководството на Градския съвет на столичните социалисти.

Членовете на ИБ на ГС на БСП – София определят като необмислено възраждането на отречени от историята практики на унищожаване на „врага с партиен билет“.

„Призоваваме до заседанието на Конгреса на 22 януари ИБ на НС на БСП да се въздържа от политически действия, които ще провокират допълнително партийни разединения. Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог“, се посочва в позицията на ИБ на БСП – София.