БСП в Пловдив настоява за незабавно напускане на партията на управленската коалиция

1
360
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Организацията подкрепя Стефан Янев за сметка на Нинова

Националният съвет да преустанови участието на БСП в тази пагубна за България коалиция, настоява Градският съвет на БСП – Пловдив.

„Нашата позиция отразява дълбоката ни тревога от случващото. Подобна обща позиция изразиха всички общински председатели в Пловдив област. Ние се присъединяваме и заявяваме, че БСП трябва да има национално отговорно поведение, за да гарантира, че българският народ ще живее в мир“, заявява председателят на ГС на БСП – Пловдив, Димитрина Вакрилова.

Ето и още от текста на позицията на ГС на БСП – Пловдив:

Членовете на Градския съвет на БСП Пловдив заявяваме нашата подкрепа за Стефан Янев и настояваме Националният съвет на БСП да преустанови участието на Партията в тази пагубна за страната управленска коалиция. С гласуването на оставката на Стефан Янев БСП се постави в услуга на чужди интерси, които имат за цел да хвърлят България във война, и то директно на фронтовата линия.

Светът е в тежка криза и в тази ситуация, в която сме на ръба на ядрен конфликт, е изключително важно да се търсят средства за намаляване на напрежението, а не за неговото ескалиране. Тези, които управляват страната ни, следва да се водят от волята на българския народ. Запазването на достойнството ни като граждани изисква от нашите политици да се придържат към волята на мнозинството българи, а не да водят сервилна политика в интерес на външни сили.

Българската социалистическа партия винаги е била на страната на мира. Обявяваме се против всички опити държавата ни да бъде замесена в конфликт, който ще има непредвидими последици за националните интереси на Република България. Крайно време е подобни решения да бъдат подлагани на широко обсъждане в Партията, защото едноличното ръководство на Корнелия Нинова е на път да заличи БСП от българския политически живот.

Хиляди социалисти остават дълбоко разочаровани от липсата на диалог при вземането на решения от страна на централното ръководство, а тези решения често не съответстват на вижданията на редовите членове. Последните действия на парламентарната група за пореден път демонстрират пълно пренебрежение към волята на социалистите. БСП няма място в една ползваща се с подкрепата на ГЕРБ коалиция на апологети на войната. Продължаването на участието във властта обслужва единствено личните интереси на част от ръководството на БСП.

За да я има БСП, нашето място е извън това дискредитирано управление, като конструктивна опозиция, защитаваща своите позиции и национални интереси на България. Властта винаги има своя цена и днес тя е не само бъдещето на БСП, а и мирното съществуване на страната ни. Ако ръководството на партията не иска да се покрие с позора от въвличането на България във военен конфликт, то трябва час по-скоро да инициира напускането на тази позорна коалиция.