Челен удар отне три живота

0
32
Снимка: pixabay

Трагичният инцидент е станал на пътя между Чирпан и село Зетьово

Челен удар между жигули, карано от 46-годишен арменски гражданин, пристигнал наскоро в България, и фолксваген, собственост на 22-годишен българин стана причина за смъртта на трима души на пътя между Чирпан и село Зетьово.

Трагичният инцидент е станал около 19,10 часа в понеделник. Сблъсъкът е настъпил при опит на фолксвагена да изпревари камион. Според участвали в първоначалния оглед 22-годишният Пламен Донев е карал с около 180 км/час, нямало и сантиметър спирачен път.

Пътят е ремонтиран само преди година, няма никакви неравности, има поне десет табели за ограничаване на скоростта и въпреки това не минава ден, без някой да не кара като на писта, коментира кметът на Зетьово Иван Ганев, цитиран от „Монитор“. По думите му загиналият на място млад мъж е имал проблеми със зрението и е носел лещи.

При удара пътуващите в старичкия ВАЗ шофьор и приятелката му, 52-годишната гражданка на руската федерация Елена Николенко, били буквално размазани върху задните седалки.

Чужденците пристигнали в България наскоро. Преди около два месеца купили къща с дворно място в Зетьово, които се водели на името на Елена Николенко и дори още не се били регистрирали в кметството.

В тежко състояние е приятелката на Пламен -19-годишната Гергана Дякова, която е била по спешност оперирана в Стара Загора два часа след тежкия пътен инцидент. Пламен е починал в болницата, без да дойде в съзнание, няма данни да е бил пиян или дрогиран. По случая се води разследване.