Да градиш каквото и да е намерение за политическо разбирателство с ПП/ДБ е абсурд!

0
380
Кирил Петков и баща му Петко на митинг

Тези хора многократно доказаха и продължават всячески да доказват, че са НЕДОГОВОРОСПОСОБНИ, на тях не може да се разчита, но това, което е най-зле, е, че са критично ПОДЛИ!

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Атаката през „Политико“ срещу Екатерина Захариева е изключително жалка, непочтена, безвкусна и евтина! Типична за жълтопаветниците, предвождани от последната си мимикрия „Продължаваме промяната“. Тези хора са ПОДЛИ! Става дума за политическо поведение, което може да се определи като класическа форма на ПОДЛОСТ! Дали ще правиш бизнес, дали ще правиш любов, дали ще правиш политика – за да получиш уважение и възможности за бъдещето, трябва да си точен човек. Човек, на който може да се има доверие. Човек, който може да се прогнозира. Подлостта не води до устойчив успех. Тя създава краткосрочна полза, като междувременно отвращава и произвежда враждебност. Вярно е, че политиката е занимание, което изисква гъвкавост. Но от гъвкавост и защита на партийния интерес до ПОДЛОСТ има няколко вселени разлика.

За т. нар. „промяна“ много приляга фразата: „Който гради върху хора, гради върху пясък“. Един приятел скоро ми припомни тази мисъл, твърди че била от филма „Кръстникът“. Нямам спомен дали е така и не споря. Но да градиш каквото и да е намерение за политическо разбирателство с ПП/ДБ е абсурд! Тези хора многократно доказаха и продължават всячески да доказват, че са НЕДОГОВОРОСПОСОБНИ, на тях не може да се разчита, но това, което е най-зле е, че са критично ПОДЛИ! А подлостта е присъща на нищожествата. Не можеш да наричаш подлостта стратегия!

Наистина Борисов е в доста затруднено положение как да действа след изборите.

Особено, ако Камала Харис спечели. „ДА България“ направиха поредната грешка от серия грешки, че не се разграничиха категорично от ПП. С оттеглянето на Христо Иванов рискът „ДА България“ да се размие в компота от глупост, който ПП представляват, неимоверно нараства. Водачеството на т.нар. „градска десница“ от Кирил Петков и стратега татко Петко затрива всякаква възможност за нормализация в България.

Накрая може да стане така, че ГЕРБ да бъдат принудени да очакват поява на нормалност в лицето на прокси или партия на Радев, за да може България най-накрая да създаде устойчиво правителство?! Може да се каже, че служебните кабинети в момента изглеждат като тренировки за подобна идея, въпреки че Радев, ако може, ще ползва всяка възможна опция, за да деструктурира Борисов.

Правният фарс със съдебната реформа довърши ПП/ДБ. На тези избори ще разберат, че това е необратимо.

Те разчистват пространството за Радев!

Техният провал, тяхната подлост, хаосът в главите им, крещящата им некомпетентност и най-вече – една вечна и нестихваща ВРАЖДЕБНОСТ към всички извън кликата им – това създава хранителна среда за партия на Радев.

Единственото, поради което все още няма такъв силен проект, е, че хората, на които Радев разчита за организиране на структури и избор на лица, са също толкова зле, колкото общия фон на копринковизация около него. Радев има съвършени условия, той даже има покана от Съдбата, но това, което драматично му липсва, и то е най-важното: интелигентен човешки ресурс около него за действия. Този дефицит го убива, преди да е тръгнал накъдето и да е.