Борисов пред 4000 души в Пловдив година след ареста: Простил съм на враговете си. Управление без ГЕРБ не може да има, няма да подпишем празен чек (СНИМКИ и ВИДЕО)

0
321

Лъжа е, че американците ме заплашвали с „Магнитски“, за да подкрепя кабинет на ПП-ДБ, обяви лидерът на ГЕРБ

Понеже на днешния ден му отдадохме прекалено голяма значимост, аз съм простил на враговете, горе има кой да дава оценка. Но няма да забравя както Вежди Рашидов зъзнеше, на тези младежи които заплашваха със затвор, че разкриха как се краде по лев от джобовете на хората“, заяви Борисов и покани част от младежите на ГЕРБ да застанат до него.

Това е само една малка част до 30 години. Представете си защо Вежди Рашидов каза, че и ги е страх, защото виждат това отзад и това отпред. От кое да се пазят първо“, заяви Борисов показвайки водачите на листите зад гърба си и младежите пред него. Лидерът на ГЕРБ допълни, че тази зала трябва да бъде така и след 15 години.

Скъпи мои този лош сън рано или късно ще свърши, но това което имаме да теглим тепърва ни предстои. Успаха две години българите, а сега като се събуждат виждат какво се е случило с цените“, заяви лидерът на ГЕРБ и запита кое наложи да се вдигне инфлацията у нас, и то преди войната. „Това, че се договориха да скочат горивата, това повлече всичко. Защото, за да произведеш олиото, да произведеш живото, всичко прогресивно се увеличи. Кой го допусна това – тези хора. Но много мощна медийна подкрепа това се замита, за да останат хората в неведение. Българина не обича да му бъркат в джоба и благодарение на нас се спасихме тока на хората“, каза още Борисов и допълни, че страната ни все още е най-големия износител на ток, горива и оръжия в Европа.

За Пловдив много неща сме направили, от ВиК, пречиствателни станции, спортни зали и какво ли още не. Остана ми Околовръстното и щеше да е готово, вече трябваше да го има. Така както направихме при Асеновград. Две години нищо. Днес разбрах, че от две партии някой нападнал Асен Василев в центъра. Първо си помислих, че е Делян Добрев и ми се изправи косата. Това е недопустимо и го осъждам. Защото това е недопустимо в политиката, защото тя е борба на идеи. Но те с тази омраза те това предизвикват. Ние трябва първи да подадем ръка на всички, виждам хората ни как с удоволствие говорят за техния провал, но България стана за смях пред света. Това е резил и само излизаме, кой е по-лош“, заяви Борисов и цитира думите от днес на Иван Костов, че ако не доведат дефицита до 3% повече няма да гласува за ДБ.

Много са ми интереси как ще работят седем партии заедно и защо са толкова, за да могат да изкарат колкото нас. Значи за две години ПП не може да се справи с ГЕРБ, ДБ не може да се справи с ГЕРБ. Гледам на плакатите с тях и Петя Ставрева с тях, а тя пет години беше евродепутат благодарение на ГЕРБ и тогава бяхме готини“, заяви Борисов.

Ако продължим с тази омраза и след 2-ри нищо добро не очаква народа. За две години не успяха да вкарат План за възстановяване и лъжат безобразно. Отваряйки справките се вижда истината, че е 12,4%, а Асен Василев твърди, че е 16 милиарда. Но като се вкара бюджета, то ще се види“, каза Борисов и подчерта, че няма да подкрепи увеличение на данъците или правителство на малцинство на ПП/ДБ с тяхната финансова политика. Лидерът на ГЕРБ заяви, че не може бизнеса да плати вересиите на Асен Василев.

Само преди дни беше изтеглен поредния заем, за 3 милиарда лева, но това не е новина. Биха скрили и веригите, но няма как, защото хората го виждат. Но излиза Василев и казва, че всичко е по-добре. Да, вие горе от ПП-та сте по-добре откакто дойдохте, но не и хората“, заяви още Борисов.

Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Който и какъвто натиск да упражнява върху нас, ние празен чек не можем да подпишем“, заяви още Борисов.

Преди него Вежди Рашидов говори за ареста на Бойко Борисов, който беше обявен за незаконен от всички съдебни инстанции. „Г-н Борисов, не ги плашете много, защото онова, което те направиха, беше да ви унизят и да ви смачкат. Достойно ли е да правят това? Тези хора направиха едно много срамно нещо, но се надявам, че след болката, която сте изживял, да сте по-корав. Има нужда – защото управлявате една партия, която не се нарои, няма мравки, има образовани млади хора. Най-красивите и сплотени хора с в ГЕРБ. Аз може и да изляза в пенсия някой ден, но винаги ще бъда с вас“, обърна се към Борисов Вежди Рашидов.

Пръв към хората в залата се обърна Тома Биков. „Здравейте, победители! Кирил Петков и Асен Василев вече са загубили. Преди 1 г. искаха да ни унижат. Те мразят нас. Това не е политическа борба. Ние не станахме като тях. Не възприехме омразата. За разлика от тях ние обичаме България. Кирил Петков и Бойко Рашков нарушиха консенсуса за политическо ненасилие, постигнат през 1990 г.“, каза той.

Евродепутатът Андрей Новаков акцентира, че е важно във време на война на кого ще се опреш и кой ще ти каже: „Спокойно, ще извадим каруцата от калта!“ „Всички знаем кой е този човек“, подчерта евродепутатът и добави, че всеки път, когато България е имала нужда от нещо голямо, е имала нужда от ГЕРБ.

Изказванията бяха последвани от излъчването на клип на ГЕРБ под мотото „За стабилна България отново“, в които се обяснява, че Кирил Петков и Асен Василев са харчили пари, които държавата няма.

Видяхте от това видео, че държава лети към пропастта с бясна скорост. И виновник за това е „Продължаваме промяната“. Трите пъти когато са се докосвали до бюджета, нещата ставаха все по-лоши и по-лоши“, заяви Делян Добрев и добави, че инфлацията у нас си е чисто българска направия, дължаща се на управлението на Кирил Петков и Асен Василев, защото е започнала далеч преди началото на войната. Той разказа как преди около седмица бил за кратко в болница и там един възрастен човек му казал: „Аз съм много доволен от Промяната, благодарение на тях станах по-силен. Преди, като отидех в магазина и купувах за 100 лв., едва си носех покупките, а сега за 100 лв. с лекота си нося чантата.“ Той се зарече, че ГЕРБ ще спаси държавата за пореден път.

Опонентите на ГЕРБ твърдяха, че се борят за върховенството на закона, но самите те го нарушиха няколко пъти, включително и с ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, заяви във видеопослание лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер. Той пожела победа на ГЕРБ на предстоящите избори.

Най-грозното, което се случи през последните 2 години, бяха систематичните усилия да бъде заличена и унищожена една партия, което не се е случвало никога в демократичната история на България. Това харвардско ли е?“, попита Томислав Дончев. Той подчерта, че ако промяната е за лошо, това е регрес и разпад. „Народът винаги е мъдър и е прав, но го излъгаха, измамиха го, както, когато ви продават гривна, която сваля кръвно и гони хлебарки и мишки“, каза още Дончев и сравни лидерите на ПП с Кашпировски. Имаме 2 пътя , или тази политическа измама, или да оздравеем и да развием имунен отговор и да се изправим. Ние знаем пътя напред, ние знаем посоката и кой ще води, защото сме го правили – повече от веднъж“, допълни Томислав Дончев.

След неговите думи на сцената се качиха водачите на листите.

4000 души посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в зала „Сила“ в Пловдив. В залата са всички водачи на листи, евродепутатите и еврокомисарят Мария Габриел. На събитието са хора от цялата страна. Сред присъстващите са и някогашната дългогодишна шефка на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и бившата депутатка Дани Каназирева, които сега не са сред кандидат-депутатите.