Данъчните запечатаха бензиностанция на кандидат-кметица в Ихтиман

0
421
Билбордове красят запечатаната бензиностанция.

Хората на Румен Спецов са извършили светкавична проверка след разкритията на breaking.bg за скандалните връзки на Милена Чомакова с лица от дървената мафия

Заради финансови далавери и неплатени задължения към Националната агенция по приходите (НАП) данъчните на Румен Спецов са запечатали бензиностанция Фокус 05 на ихтиманския Околовръстен път в посока Костенец, в която съсобственик е кандидатът за кмет на Ихтиман Милена Чомакова, съобщиха за breaking.bg свидетели на случилото се по-рано днес. След като обектът е бил запечатан от хората на Спецов е направен опит да бъдат прикрити действията на данъчните, а върху лепенката на НАП е поставен безобидният надпис „Ремонт“. В същото време обаче в интернет справочните карти бензиностанцията фигурира като отворена и работеща 24 часа в денонощието. Бензиностанцията е изобилно брандирана с билбордове и агитационни материали на Чомакова.

Запечатаната бензиностанция на кандидат кметицата на Ихтиман.

Хората на Спецов са извършили светкавична проверка на обекта, след като само преди ден breaking.bg разкри скандални връзки между Чомакова и лица, свързвани с дървената мафия в Софийска област.

Според нашите източници ихтиманската кандидат-кметица държи 50% от собствеността на бензиностанцията Фокус 05, на която през годините Държавната агенция за метрологичен и технически надзор многократно е писала актове за нередовни уреди. Чомакова обаче категорично отказвала да получава тези актове на ихтиманския адрес, на който се е регистрирала и на който не живее.

Кралицата на дървената мафия“ има участие и във втора бензиностанция – на пътя между Сапарева баня и Дупница, която също има актове от метролозите, най-безобидният от които е за повече въздух в пистолетите на бензиноколонките.

Преди ден breaking.bg съобщи, че Милена Чомакова живее на семейни начала с „пълномощника“ на дърводобивната компания „Експрес 79“ Емил Караджов. Същият, според бившия шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев, е лицето на дървената мафия в Софийска област. А полицията разследва мистериозна смърт при трудова злополука на територията на „Експрес 79“.

Шеф на предизборния щаб на Милена Чомакова е бившият бос на ДПС в Софийска област Руслан Коларов, който е приближен на кмета на Своге Емил Иванов.