Дани Каназирева: Управляващите оставиха храмовете и манастирите на тъмно

0
73
Дани Каназирева Снимка: фейсбук

Борисов не затвори храмовете и в най-тежката ковид криза, а сега правителството на Петков ще ги затвори по друг начин, заяви тя

„Цената на електроенергията, която заплащат всички храмове и манастири, е непосилна, а те не генерират печалба. Нашата груба незабавно направи предложение същите да преминат на регулирания пазар. Без да правим разлика във вероизповеданията. Последната сметката на Рилския манастир е 25 хиляди лева“, заяви Дани Каназирева и припомни, че правителството на Борисов и при най-голямата криза не е допуснало храмовете и манастирите да затворят. Сега обаче този риск е реален, а в редица общини улиците тънат в мрак и не бива да се допуска това да се случва в храмовете.

„За съжаление обаче управляващата коалиция гласува против, независимо че няма решение за проблема. Днес те всички гласуваха против за решение, което смятаме, че трябва да обединява всички“, заяви още Каназирева.

Депутатите от ГЕРБ дадоха и други примери за изключително високи сметки за ток в храмове и джамии, които нямат възможност да ги платят.

Радомир Чолаков допълни, че утре предложението ще бъде направено и в пленарната зала. „Тук става въпрос за ценностен вот и ще видим утре кой какви ценности изповядва“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Борисов не затвори храмовете и в най-тежката ковид криза, а сега правителството на Петков ще ги затвори по друг начин, след като те не могат да си платят сметките за ток“, допълни още Каназирева.