Даниел Митов: Мнозинството за Рашидов не може да се пренася автоматично и за съставяне на кабинет

0
35
Даниел Митов Кадър: БНТ

Предлагаме да се дисциплинира бюджетът, каза депутатът от ГЕРБ

В никакъв случай мнозинството, което се формира около избора на председател на парламента, не може да се пренася автоматично, че около този избор изведнъж може да се случи и правителство. Няма как това мнозинство да се пренесе автоматично за съставянето на управленско мнозинство. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ пред Нова тв.

Правителство се съставя около мнозинства с общи политически възгледи, напомни той.

Предлагаме да се дисциплинира бюджетът, каза Митов. И предупреди, че той не трябва да бъде товарен с дългове, както заложил Асен Василев.

Минималната работна заплата е инструмент, тя не е нещото, което чупи бюджета и не създава всички проблеми в него по отношение на харчовете, обясни той. Въпросът е как да се балансира бюджетът, така че да се инвестира в икономиката и да се даде възможност на бизнеса да диша.

В момента „Промяната“ ни върна на кота нула, категоричен бе депутатът от ГЕРБ. Преди 2 г. имаше 12 млрд. фискален резерв и още 3 млрд. по други сметки. Къде отидоха тези пари, попита той.

Цената на горивото може да бъде свалена, без да трябва да се компенсират тези 25 стотинки, те просто трябва да паднат, коментира Митов. Според него може да се наложи мито върху вноса на руски петрол, което ще нормализира цените върху нивата отпреди 2 г.