Даниел Митов: Подкрепа ще търсим първо от „Демократична България“

0
128
Снимка: Новини.бг

Няма да бавим излишно мандата, казва кандидатът за премиер

Нашият кабинет е амалгама от професионализъм, опит и нови лица. Ако бъде одобрен този кабинет, министрите са готови още от първия ден да работят за преодоляване на последствията от кризата с COVID. Първият и най-важен проблем за решаване е точно това – преодоляване на последствията от пандемичната криза, заяви кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов минути след като получи мандата за съставяне на правителство.

„Подкрепа ще търсим първо в партиите, които са идеологически най-близко до нас. Разбира се, това са „Демократична България“. Ние ще ги поканим официално на разговори. Ако те откажат, това е тяхно решение. Аз се надявам, че ще надделее разумът. Трябва да възстановим нормалната политическа обстановка и да се води диалог. На България е необходим стабилен кабинет. Разбира се, ще поканим на разговори и „Има такъв народ“. Няма да търсим подкрепа от БСП и ДПС“, категоричен бе Митов.

„Няма да бавим излишно мандата. Ако разберем, че нашият кабинет няма подкрепа, ще върнем мандата. Ще проведем максимално бързо консултациите. Неофициални разговори не са водени с никого. Когато се управлява в коалиция, винаги има възможност за компромиси. Персоналният състав на кабинета е въпрос на разговори между мен и Бойко Борисов“, обяви кандидатът за премиер.