Даниел Митов: Президентът бави втория мандат и нарушава конституцията

0
279
Даниел Митов Снимка: БТВ

Когато няма срок, тълкуванието е във възможно кратък срок, поясни зам.-председателят на ГЕРБ

„Тези, които искаха отговорност, трябваше да я поемат. Коалициите са нормални неща в политиката“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов провала на преговорите за формиране на редовен кабинет. Пред БТВ той отново потвърди, че когато получи мандат, ГЕРБ-СДС ще го върне.

„Виждате, че президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на конституцията. Когато няма срок, тълкуванието е във възможно кратък срок“, коментира Митов.

Той разкритикува условието, което Радев поставя за актуализация на бюджета, за да връчи следващия мандат. „Дайте ми пари или няма да дам втория мандат“, обобщи ситуацията Митов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и темата с Кирил Петков и двойното му гражданство.

„Къде са били службите да кажат това? Г-жа Атанасова е гласувала г-н Петков да напусне КСНС. Президентът си е наложил човека, той действа така – авторитарно и силово“, каза Митов.

„Ние искаме установяване на частична противоконституционност на акта за назначаване на служебното правителство, защото има министър с двойно гражданство. Нарушена е конституцията безсрамно“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

По темата с насилието на антиправителствените протести Даниел Митов беше категоричен, че ГЕРБ-СДС осъжда агресията.

„Ако някой, нещо е крил, това е НСО, което е на подчинение на президента. Има наказани полицаи. Има заведени дела“, обърна внимание депутатът.