Даниел Митов: Съчувствам на избирателите на ДБ, които систематично биват тикани да подкрепят комуниста Радев

0
707
Даниел Митов Снимка: БНР

Този парламент приключи своя жизнен цикъл със същото безплодие, с което започна, написа във фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ

„Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ се наредиха дружно зад дневния ред на Румен Радев. Много символно този нов Отечествен фронт се случи точно на 9 септември“, написа във фейсбук заместник- председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Той е категоричен, че Румен Радев се интересува само от собствената си кампания и прави всички опити да бъде преизбран като президент. „Той прави това като гази конституцията и поставя на карта актуализацията на бюджета“, допълва Митов.

По думите му този парламент е приключил своя жизнен цикъл със същото безплодие, с което е започнал, когато същите тези партии „на промяната“ не са успели да съставят редовно правителство.

„И сега се опитват да компенсират собствените си провали и некомпетентност по най-безумен начин – като напуснаха пленарната зала, за да правят ни в клин, ни в ръкав… съдебна реформа.

Не знам как си го представят при на практика нелегитимен парламент, който трябваше да бъде разпуснат. Съчувствам единствено на избирателите на „Демократична България“, които бавно и систематично биват тикани да подкрепят инсталирания от Кремъл комунист Румен Радев за втори президентски мандат“, заявява още Даниел Митов.