Даниел Митов: В Скопие не чухме нищо по важните въпроси за историята и езика на омразата

0
65
Даниел Митов Снимка: БТВ

РСМ винаги се опитва да търгува. Въпросът е какво е изтъргувано вчера, коментира депутатът от ГЕРБ

„Не видях нищо ново да се случи вчера в Скопие. Скопие винаги се опитва да търгува. Въпросът е какво е изтъргувано вчера.“ Това заяви пред БНТ бившият външен министър и настоящ депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„Не чухме нищо по важните въпроси за историята и езика на омразата, които трябва да бъдат решени“, отчита бившият дипломат.

По думите му смесените комисии между България и Република Северна Македония (РСМ) не са постигнали нищо заради бойкот от страна на Скопие.

„Никой не я иска тази самолетна линия освен премиерът Петков. Това е въпрос от второстепенно значение за българското общество“, смята Даниел Митов.

„Не се казва нищо на българското общество? В един момент тези договори ще стигнат до НС, което ще ги отхвърли и ще станем смешни пред Скопие“, предупреди Митов.

РСМ се опитва да притиска България с лобистки методи, заяви Даниел Митов по повод заплахата за санкции от страна на щатски сенатор.

„Премиерът трябва да си даде сметка, че подходът на Скопие няма да се промени“, допълни той.

„Ние не воюваме с никого, а имаме политически различия с представителите на една институция“, заяви Митов по отношение на реакциите си спрямо политиката на президента Румен Радев.