ДБ нямали претенции за мандат

0
68
Снимка: фейсбук

Те и ДПС ще подкрепят евентуално правителство на ИТН

Демократична България заявиха на консултациите при президента, че нямат претенции за мандат и ще дадат подкрепа на правителство на ИТН. „Не смятаме, че с 27 депутата ние можем да заявим такава претенция за връчване на трети мандат. Ако втората политическа формация не е успяла да създаде управление на промяната, трудно е да си представим, че петата формация ще може да го направи. Но нека извървим хода до третия мандат и тогава ще сме готови да огледаме ситуацията във всичките й аспекти“, каза Христо Иванов.

ДПС няма да подкрепи партии, които загубиха гласове на последните избори (такива са ГЕРБ и БСП)“, обяви по време на консултация на „Дондуков“ 2 председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той отново заяви готовност да подкрепят правителство на трите нови партии в парламента – ИТН, ДБ и ИСМВ, стига то да следва определени приоритети.

„Ние трябва да видим и програмата за ускорено икономическо развитие на България. Очакваме програмите и приоритетите на кандидатите за премиер и правителство“, каза още той.