ДБ охладиха ентусиазма на Кирил Петков

0
643
Кирил Петков и Христо Иванов на учредяването на ДБ

Не участваме в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове, се казва в позицията на коалицията

ДБ охлади днес ентусиазма на Кирил Петков.

Той заяви, че новата партия ще подписва предизборни споразумения с „Да, България“ и ДСБ и дори започна да раздава постове на двете формации. В свое интервю лидерът на „Продължаваме промяната“ заяви, че Министерството на правосъдието ще го даде на „Демократична България”. „Изправи се БГ.Ние идваме” могат да разчитат на Министерството на социалните грижи, а  министър на транспорта ще бъде собственикът на „Еконт” – Николай Събев.

„Демократична България“ не участва в никакви предварителни разговори за формиране на управление, а най-малко в разпределяне на постове“, се казва в позицията на коалицията.

„Както и досега, и в следващия парламент Демократична България ще бъде гарант за прилагане на най-добрите коалиционни практики и ще настоява за ясни мнозинства, основани на конкретно разписани ангажименти и за съгласувано излъчване на фигури, чиито професионални и граждански биографии предполагат наличието на капацитет да се справят с поставените задачи“, посочват от ДБ.