ДБ оттегля искането си за коалиционен съвет утре

0
200
Снимка: архив/МС

Те все още не са определили своя представител в делегацията за Киев

„Демократична България“ заяви, че оттегля искането си за коалиционен съвет утре. От дясната формация бяха поискали такава среща, след като въпросът дали да бъде оказана и военна помощ на Украйна не беше включен в дневния ред на НС преди великденската ваканция. ДБ ще се стреми това да стане през идната седмица, когато парламентът ще се събере отново.

От „Демократична България“ все още не са определили своя представител в делегацията, която тази седмица ще посети Киев начело с премиера Кирил Петков.

Представител на партия „Има такъв народ“ ще бъде Станислав Балабанов. Пред БНР той заяви, че цел на посещението е да бъде изработена единна позиция в коарлицета по въпроса за евентуална военна помощ:

„За да може, като се върнем живи и здрави се надявам от това посещение, да имаме по-единни позиции, защото в такава деликатна ситуация е важно е България да има единна позиция, да изключим всякакви различия, да изключим опозиции, коалиции и прочие“, заяви Станислав Балабанов от партия „Има такъв народ“, чийто лидер Слави Трифонов вече се обяви за оказване на военна помощ на Украйна.

„Против“ такава помощ остават от БСП. Оттам все още не са обявили дали ще имат свой представител в делегацията, която ще пътува за Киев. Очаква се това да бъде решено утре на заседания на Изпълнителното бюро и на парламентарната група на левицата, припомня БНР.