ДБ против проекта на БСП за връщане на хартиената бюлетина

0
90
Владислав Панев

99% няма да подкрепим Любомир Каримански за управител на БНБ, казва Владислав Панев

„Не виждам как ще се намери консенсус в коалицията за връщане на гласуване с хартиени бюлетини”, заяви пред бТВ депутатът от ДБ Владислав Панев. Той отбеляза, че ДБ е против подобно предложение. Вчера БСП внесоха законопроект за смесено гласуване – с бюлетини и машини.

Според Панев не е добър вариант, ако предложението на социалистите бъде прието с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Ако ще разчита на плаващи мнозинства, не е добре, особено по важни въпроси, и то често“, коментира той. Панев смята, че е имало обсъждане на темата, като подчерта, че е редно да се коментират подобни казуси, но пък имало коалиционно споразумение.

По думите му възможността за предсрочни избори не е изключена, но не е убеден, че ще бъде излъчено по-успешно мнозинство.

„Споровете и скандалите са нещо нормално в четворна коалиция”, каза още депутатът.

В коментар за честото теглене на външни заеми, депутатът от ДБ го оправда с думите: „Такъв е периодът – на няколко кризи едновременно”. Панев повтори, че на 99% ДБ няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ и ако не бъде избран, това нямало да бъде фатално. Определи като достойно оттеглянето на кандидата на ПП Андрей Гюров.

По темата Северна Македония заяви, че „молба или желание може да е имало, натиск – категорично не” от страна на Кирил Петков за забързване на процеса по сваляне на ветото за Скопие.