ДБ все пак ще има кандидатпрезидентска двойка

0
132
Цецка Бачкова

Цецка Бачкова не може да прецени почтеността на новия политически проект, тя ще се оценявала във времето и в изпитанията

„Демократична България“ ще има кандидатпрезидентска двойка. Обсъждат се кандидатури, водят се разговори, все пак обединението е от три различни партии и трябва да си дадем време за дебати, заяви пред БНТ Цецка Бачкова от ДБ.

Макар и всички да са закъснели, дори и най-голямата политическа партия все още не е излъчила кандидат, подчерта Бачкова. Тя отказа да коментира имена на този етап.

„Разбирам ентусиазма, когато си нов в политиката, ние тази грешка сме я правили много пъти, така е, не можем да ограничим избора на тези хора, които са решили да влязат в политиката. Смятам обаче, че беше изпусната възможност да бъде излъчено мнозинство“, коментира тя отказа на „Продължаваме промяната“ за излъчване на общи листи.

„От наша страна имаше подадена ръка, тъй като все пак българските граждани очакват наистина някаква сигурност да им бъде дадена или поне излъчена на тези избори, сигурност, че може да се създаде редовно правителство, защото иначе може да излъчваме парламенти безкрай“, допълни Бачкова.

Цецка Бачкова не може да прецени почтеността на новия политически проект, тъй като още не е видяла хората, с които работи той. Според нея почтеността се оценява и във времето и в изпитанията.