Ден след като навърши 60 г., почина актьорът Николай Станчев

0
204
Николай Станчев

Причината за смъртта му все още не е известна

Само ден, след като навърши 60 години, внезапно си отиде българският актьор Николай Станчев. Тъжната вест потвърдиха от Съюза на артистите в България.

Причината за кончината му все още не е известна.

Поклонението ще е в родния град на актьора Пловдив и ще се състои в сряда (4 август) от 11 ч в драматичия театър.

Николай Станчев е роден на 1 август 1961 г. Завършва висшето си образование във ВИТИЗ в класа на проф. Гриша Островски през 1984 г. Три години след това играе по разпределение в МДТ „К. Кисимов“ – В. Търново, а в периода 1987-1991 е актьор в Драматичен театър – Пловдив.

От 1991 актьорът работи на свободна практика. В периода от 1991 до 1994 г. играе в частната трупа на Малък градски театър – Пловдив. През 1994 г. получава покана от частната трупа на театър „Аврил“ в Париж. Завръща се в България две години по-късно и за известно време прекратява актьорската си кариера.

Паузата трае чак до 2008 г., когато става гост актьор в пловдивския драматичен театър в постановката „Изстрели по никое време“ от Дж. Мун, реж. Красимир Ранков. Снимал се е и в едни от най-популярните родни сериали като „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“, „Фамилията“, “Под прикритие“ и „Ягодова луна“.