Деница Сачева: Фракциите в новото правителство – корпоративна, партийна, милиционерска

0
178
Деница Сачева Снимка: архив

Правителството ще осигурява зрелища, но не и хляб, твърди депутатката от ГЕРБ

„Ние ще следим стриктно изпълнението на това странно коалиционно споразумение, което е нехомогенно и включва взаимоизключващи се обещания. Това правителство се състои от три фракции – корпоративна, партийна, милиционерска – тази на президента Радев, която ще контролира всички останали дали изпълняват президентските команди“. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

Според нея за първи път от 30 години насам се случва управляващи да гонят опозиция от офисите, „нещо, което не се е случвало досега, независимо колко яростно са се противопоставяли политически партии“, допълни тя.

„Шоуто на министъра на културата беше тъжна клоунада. Проф. Велислав Минеков няма правни основания за тези действия. Двата етажа в административната сграда са собственост на областната управа и са наети по законов път. ГЕРБ не дължи никакви наеми, както нито една парламентарно представена партия в България по закон не дължи нищо за офисите, които заема. Нелепо е да се внушава, че дълговете на НДК се дължат на това, че партия ГЕРБ има офиси в административната сграда“, коментира депутатът Сачева.

„Опасявам се, че новото правителство няма да осигурява хляб, а ще се занимава със зрелища“, допълни Сачева.