Денков в Царево: Електричеството е спряно, не влизайте в морето. Има двама загинали и трима в неизвестност

0
73
Николай Денков

Имаше информация за застрашени деца – те са в безопасност, по високите етажи, добави премиерът

„Електричеството е спряно, тъй като има опасност от токови удари. Договорката е да бъде изчакано водата да се изтегли. Утре ще се подаде сигнал кога е безопасно токът да бъде пуснат.“ Това коментира премиерът Николай Денков за ситуацията по Южното Черноморие след поройните дъждове в региона.

„През последните 24 часа в региона имаше обилни валежи. Имаме подадени сигнали за трима липсващи човека и двама загинали. Общият брой тепърва ще се уточнява. Имаше информация за застрашени деца – те са в безопасност, по високите етажи. Хората вече са в безопасност и няма блокирани“, допълни министър-председателят.

Денков апелира през следващите 48 часа да не се влиза в замърсеното и бурно море. Второ – водата в мрежата е замърсена заради валежите и затова е необходимо да се изчака да бъдат направени проби. Водата може да се използва само за битови нужди. „Очакваме доброволци, които пътуват насам. Молбата е всички те да минат през щаба в Царево, за да се знае кой какво прави”, каза още Денков.

Премиерът беше категоричен, че в случая с наводнението става дума за изключително количество валежи, а не за непочистени корита на реките. „Теренът е такъв, че като вали в големи количества, се стича по билата и оттам реката си тръгва по пътя и залива, докъдето стигне”, уточни министър-председателят.