Депутатите подадоха заявленията за избирателните си райони – ето кои са новите попълнения в парламента

0
99
Снимка: НС

28 депутати заявиха районите си

28 депутати подадоха заявление от кой избирателен район ще влязат в следващия парламент. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия, съобщава Novini.bg. Така се освобождава място за нови попълнения.

Сериозни размествания има в групата на „Има такъв народ“, където Андрей Чорбанов ще е от 24-и МИР, а от Велико Търново влиза Силвия Николова. Васил Георгиев ще стане депутат от Русе, като от Кърджали влиза Георги Чепишев. Размествания има и за София област, Силистра, Хасково и др.

Ива Митева влиза от 24-и в София, а Тошко Йорданов – от Пловдив.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС ще бъде депутат от Русе, а на нейно място от Разград ще влезе Гюнай Хюсмен. Бившият здравен министър Костадин Ангелов е заявил желанието си да е депутат от Велико Търново. Той обаче водеше листата на ГЕРБ-СДС и във Варна. На негово място от морската столица депутат ще бъде Славена Точева.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заявява, че желае да остане избрана в листата на БСП за България в 25 МИР-София. На нейно място така от Варна ще влезе Филчо Филев.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов влиза от София. С това от Пловдив депутат ще Манол Пейков, който беше част и от предишния парламент. Д-рАлександър Симидчиев е избрал София – област. Така Бонка Василева от 25-и МИР ще бъде също депутат. Избирайки да влезе в парламента от 23 МИР-София Антоанета Цонева дава път от Пазарджик на Александра Стеркова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък е заявил желание да стане депутат от Шумен. Той бе водач на листата в Кърджали, където се освобождава мандат за Павлин Кръстев.

Мая Манолова от “Изправи се! Мутри вън!” избира Благоевград, а от 23-и МИР Димитър Делчев. Николай Хаджигенов влиза от 25-и София. Мария Капон ще влезе така от Пловдив – област.