Десислава Атанасова: Премиерът да подаде оставка заради незаконния арест на Борисов

0
81
Десислава Атанасова

Кой ви накара, клети ни, г-н Кирил Петков, да стартирате това безобразие със заклинанието: „Никой не е над закона”, попита шефката на ПГ на ГЕРБ

Министър-председателят Кирил Петков да подаде оставка, поиска председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от парламентарната трибуна, след като Софийският районен съд обяви ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за незаконен.

На 17 март Борисов беше арестуван заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия си прессекретар Севделина Арнаудова.

„Съдът отмени заповедта за ареста на Бойко Борисов, надявам се, че няма да искате и закриване на районния съд сега, г-жо министър. МВР е потъпкало практиката на Европейския съд за правата на човека“, обърна се към правосъдния министър Надежда Йорданова председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че липсват факти и обстоятелства, свързващи жалбоподателя с това престъпление.

„Не е събрано нито едно годно доказателство. Съмненията на свидетеля Кирил Петков не са подкрепени с никакви факти. Няма изложени твърдения, които да сочат, че Борисов е изнудвал свидетеля. Някой замеси в ареста и Лаура Кьовеши. Г-жо министър, вие как ще я посетите в Брюксел и как ще я поканите в България”, обърна се към министъра на правосъдието Атанасова.

Тя обърна внимание, че вчера Държавният департамент на САЩ е посочил много ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков репресира и българските медии.

„Вие чухте ли го? Освен това днес българският съд, който още не сте закрили, г-жо министър борец за справедливост, съдът каза, че Бойко Рашков и неговото МВР извършват незаконни арести по време на избори, по време на предизборна кампания, установени от други съдебни състави, по време на собственото ви управление. И накрая, специално обръщение към Кирил Петков, защото той е великият конструктор на тази операция: Кой ви накара, клети ни, г-н Кирил Петков, да стартирате това безобразие със заклинанието: „Никой не е над закона”. По изключение вие сте прав. Но и вие не сте над закона. Кой ще носи отговорност за поредното ви нагло закононарушение“, попита Атанасова.

Според нея става въпрос за арест на лидера на най-голямата опозиционна партия и затова премиерът лично трябва да понесете отговорност./Tribune.bg