Десислава Атанасова: Кирил Петков поставя някакви безумни условия на Борисов-с безумни аргументи

0
272
Десислава Атанасова

Но Атанас Атанасов е малко по-възрастен от Борисов, защо за него не говори така?

Вчера слушах Кирил Петков, който поставя някакви условия на Борисов – някакви безумни условия с безумни аргументи – например, че трябва да се пенсионира. Но Атанас Атанасов е малко по-възрастен от Борисов, защо за него не говори така? Ако Борисов е на възрастта на баща му, дано Петков не се осмели да каже на Джо Байдън, че е на възрастта на дядо му. Това заяви пред бТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Стана ясно, че 15 месеца забавяне на газовите доставки след управлението на ГЕРБ се дължи на лошо управление на правителството на Кирил Петков“, заяви Атанасова.

Тя показа карти, доказващи абсолютната безпринципност на мантрата на „Продължаваме промяната“, че ГЕРБ не са направили нищо за 12 г. управление.

Атанасова коментира единствения танкер, осигурен за октомври: „Кирил Петков обясняваше как едва ли не са гарантирани газовите доставки на България с Ел Ен Джи. Обаче няма гарантирани слот терминали. Онези митични 7 договорени танкера на 4 пъти по-ниска цена, се оказаха оферта, за която един-единствен танкер ще има някаква поносима цена. И какво се оказа – няма слот терминали и те ще бъдат „двуцифрено число в милиони евро“.

В крайна сметка не стана ясно Кирил Петков и делегацията му когато посещаваха САЩ, Азербайджан, когато бяха в Солун, какво са договаряли“, отбеляза тя.

Ние преди повече от месец предложихме на ПП и Петков заедно да направим такова законодателство, което да осигури 100% диверсификация от „Газпром“. Да сте чули нещо за това? Така че въпросите не трябва да се отправят към ГЕРБ, а към тези, които оставиха страната без газови доставки“, допълни Атанасова.

Служебният кабинет се бори с хаоса, който остави предишният кабинет, слава Богу, само 7 месеца работещ. Изобщо не търсете конспиративни теории, че работим в синхрон, каквито лъжи разпространява Нинова“, заяви Атанасова и отбеляза, че няма как ГЕРБ да остане встрани от битката с хаоса, наследен от управлението на четворната коалиция.

Запитана кой е приемливият вариант за следващ премиер, тя заяви: „Не ме питайте за предизборна аритметика. Единствените, които могат да посочат партията-мандатоносител и следващ премиер, това са българските избиратели“.