Десислава Атанасова: Не съм съгласна за пореден път НС да изпълнява, при взето вече решение, волята на говорител или началник на кабинет

0
1411
Десислава Атанасова

Не знам в какво качество Бориславова коментира решение на парламента, тя не е премиер или министър, посочи шефката на ПГ на ГЕРБ/СДС

Прекратете това заседание и го насрочете съгласно правилника, призова председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на извънредното заседание на Комисията по енергетика в парламента, свикано днес, предаде БГНЕС.

Тя критикува остро изявлението на началника на кабинета на премиера Петков – Лена Бориславова, по повод приетия днес от парламент мораториум върху цените на тока и парното.

„Не съм съгласна за пореден път НС да изпълнява, при взето вече решение, волята на говорител или началник на кабинет. Не знам в какво качество Бориславова коментира решение на парламент“, каза Атанасова и добави: „Това дали решенията са правилни, емоционални – е друг въпрос. Но не мисля, че някога е съществувала практика, друг освен министър-председател или министър да коментира взетите от НС решения.
Нека официално колегите направят едно предупреждение към екипа на министър-председателят и конкретно към Лена Бориславова да не изземва различни по вид функции по отношение на законодателния орган на РБ, каза Атанасова.

„Аз и колегите ми не сме членове на тази комисия, която беше сформирана преди по-малко от 2 часа и затова сме много изненадани, че тя провежда първото си заседание, без да е спазен правилникът“, каза още Атанасова.

Тя се обърна към председателя на комисията, че ГЕРБ са били уведомени за заседанието на енергийната комисия 20 минути преди нейното начало.