Десислава Атанасова: Радев освен разединител на нацията е и рекетьор на парламентарните групи

0
192
Десислава Атанасова

Нито една партия няма да подпише празен чек, без да са ясни условията, при които ще се харчи актуализираният бюджет, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС

Президентът поставя условия пред партиите за актуализацията на бюджета и им извива ръцете като го обвързва с връчване на мандата. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова в парламента.

„Освен че е разединител на нацията, той се превръща в рекетьор за парламентарните групи. Не може да се поставят такива условия, защото нито една партия няма да подпише празен чек без да са ясни условията, при които ще се харчат тези пари“, коментира Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ е оставила подредена държава в стабилно финансово и икономическо състояние.

По думите ѝ правителството на Борисов е било отговорно и не е вярно, че са останали пари до есента.

„Президентът не може да избяга от своята отговорност. Това служебно правителство се роди под неговия юмрук“, каза още тя, като подчерта, че цялата изпълнителна власт е в ръцете на държавния глава, а служебното правителство не се справя с нищо.

Атанасова определи като странно провеждането на КСНС с 2 години закъснение от президента Радев: „чак сега разбра, че има опасност от четвърта ковид вълна и от мигрантска криза. Мои колеги от нашата парламентарна група преди седмици бяха на място и провериха какво е състоянието на бежанските центрове“, подчерта тя.