Десислава Атанасова: Управляващите плащат пенсиите със заеми

0
675
Десислава Атанасова

Управляващите са поели ангажименти за РСМ, които не могат да изпълнят, и се чудят как да се скрият зад Радев

Десислава Атанасова, фейсбук

Управляващите са поели ангажименти за РСМ, които не могат да изпълнят и се чудят как да се скрият зад Радев.

Управляващите говорят откровени лъжи. От едната страна е Кирил Петков, който казва, че подкрепят бизнеса с 4,1 милиарда, от другата страна е отговорът на министъра на енергетиката, че е 1,1 милиарда. Три милиарда лъжа!

Сега за пореден път искат да излъжат българските пенсионери, защото твърдят, че ще вдигнат пенсиите с 20%, а това не е вярно. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. Реално те добавят 4%, които се опитват да ги представят като 20.

Те са много добри във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица без обяснения. Не вярвайте на Кирил Петков, че пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Такива не е имало. Пенсиите ще се плащат със заеми.

Управляващите се страхуват панически. Тази седмица парламентът дори осъмна с железни решетки. Страх ги е от хората. Страх ги е от нас, че можем да ги пометем истински.

С всеки изминал ден виждаме как държавата започва да прилича на пробито корито. Правителство, в което участва БСП, не може да е прозападно.

Управляващите не се справят с ценовата криза. Мерките на кабинета са капан за следващите години!

С всяка мярка на правителството се увеличава инфлацията. Такава инфлация не е имало от 1997 г. В нашите три правителства винаги сме я удържали между 0% и 3%. Дори сега да махнат ДДС, цената на хляба няма да се промени, защото суровините за производството на пшеницата поскъпнаха многокатно. Ще обеднеем жестоко.

Защо смениха шефа на КЕВР? За да не знаете с колко скача токът. Попитахме КЕВР на извънредно заседание на енергийната комисия дали е вярно, че ЕРП-тата искат 200% увеличение. Не казват! Предложихме да гласуваме КЕВР да ни предоставят тази информация. Управляващите гласуваха „против“ това хората да разберат с колко ще скочи тока.

За три секунди продадоха газа и засекретиха кои са фирмите. И последва „мълчанието на агнетата“ – никой не попита кои са тези фирми?

Намираме се в Шумен – житницата на България. Какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона? Ако беше истина, че на година сме крали 8-10 млрд., за година трябваше да са спестили за магистралите. А те са взели 9 млрд. заеми. От началото на годината досега 2 млрд.