Десислава Атанасова за уволнената шефка на ДКК: Този сблъсък не е политически, става въпрос за сериозни нарушения

0
501
оставка
Десислава Атанасова

Изненадана съм, че настоящият министър на икономиката не коментира конкретните казуси. Ако е застрашена законността и прозрачността, това води до щети за държавата, коментира депутатката от ГЕРБ

„Категорично смятам, че този сблъсък не е политически. Това е сблъсък между тези, които бранят държавността, и тези, които не спазват законността. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Нова повод уволнената шефка на ДКК и нарушенията, които е извършила според борда на компанията.

„Тук става въпрос за много сериозни нарушения. Аз не приемам тезата, че членовете на Съвета на директорите имат нещо общо с ГЕРБ“, допълни тя.

По думите на Атанасова назначените са издържали конкурси. Тя беше категорична, че те нямат нищо общо с ГЕРБ. „Не смятам, че трябва да търсим подобна спекулация“. Най-скандалното в този казус според нея е свързано с това, че при подписване на решението то вече подлежи на съдебен контрол.

„От решенията, които тя е вземала, са произтичали изводи и последствия“, каза тя.

По думите ѝ Съветът на директорите е одобрил един текст, а г-жа Караганева е подписала документ с друг текст.

„Намесваме се, защото считаме, че законността, държавността и почтеността, когато се слагат на преден план от някого, то той трябва да има морала да ги защитава“, заяви Атанасова и допълни: „Изненадана съм, че настоящият министър на икономиката не коментира конкретните казуси. Г-жа Везиева е принципал и отговорен министър на икономиката. Ако е застрашена законността и прозрачността, това води до щети за държавата.“