Дете на годинка е с травма на главата след посещение на частна занималня

0
66
Диана Кочева е майка на момиче на 1 година. Кадър: Нова

Майката се съмнява в немарливост на персонала

Диана Кочева е майка на момиче на 1 година. Твърди, че детето ѝ е паднало от метър височина, докато било в частен детски център. По думите на майката при взимането на дъщеря ѝ тя била уведомена, че момичето само е паднало, докато вървяло, а после версията се променила. Впоследствие директорката казала, че детето е паднало от кошарата за сън, съобщава Нова.

Родителите на момичето го водят по спешност в „Пирогов“, но заради различните версии от детския център не могат да дадат точна информация на лекарите какво точно се е случило – нещо, което е ключово при травми на глава, предава Нова.

Диана разказва, че в началото изчакала дъщеря си отвън. Оттам видяла друго дете, което се било качило върху столче за хранене. Привлякла вниманието на възпитателката, която свалила детето. После взела 1-годишното си момиче и видяла, че има синини по главата и оток зад ухото.

Първоначалната версия била, че детето е паднало върху играчка. Майката се обадила на директорката, която се притеснила и казала, че вероятно малкото момиче е пострадало непосредствено преди да бъде взето, затова родителите не са получили обаждане.

Оказало се, че нараняванията са от час, преди да си тръгне детето. Родителите настояли за записите от камерите, в които видели, че възпитателката стои в едно помещение, а дъщеря им пада в стая с кошари.

Часове след инцидента детето започва да повръща и е със съмнение за мозъчно сътресение. Към днешна дата е добре, но родителите му не искат да си спомнят за ужаса, през който са преминали.

Детската градина възнамерява да търси по съдебен път правата си. Същото се заканиха и потърпевшите родители. От РЗИ подчертаха, че дейността на центъра е за почасово отглеждане на деца без хранене и спане. Обектът е регистриран на 16 октомври тази година.