Димитър Главчев: ГЕРБ никога не се отказва от диалог. ДБ са естествени партньори

0
98
парламент
Димитър Главчев

До края на другата седмица кандидатпрезидентската двойка на партията ще бъде ясна, твърди бившият председател на парламента

ГЕРБ никога не се отказва от диалог. Не изключвам диалог с всички, но най-важното е да има редовно правителство, защото няма нищо по-лощо от служебно и гражданите ще го разберат. В такава ситуация управлението е безконтролно, заяви по NOVA NEWS Димитър Главчев, председател на 44-ия парламент.

Според него никоя партия няма да има сама след изборите 121 гласа в парламента, поради което ще трябва да се търси диалог, за да има правителство. За Главчев естествени партньори са „Демократична България“, с които са заедно в ЕНП, а за новата формация на Петков и Василев той смята, че твърде широко са разтворили ветрилото и сякаш искат да привлекат избиратели от ляво и дясно, но дори и с тях е нужно да се води разговор.

За президентските избори в момента колебанията в ГЕРБ са дали настоящата кандидатура да е ярка партийна фигура, или – не, а до края на другата седмица кандидатпрезидентската двойка на партията ще бъде ясна.

Димитър Главчев пожела да нямаме парламенти като 45-ия и 46-ия, като отбеляза, че изглежда оценката на всички в това отношение е близка.

Той не вижда полза от работата на тези две издания на парламента, дори вредите са повече, а с начина, по който е направена актуализацията на бюджета, се пренасят фискални тежести на управлението в следващите години, а това застрашава постигнатото досега, включително и влизането в еврозоната.