Директорката на самоубилия се ученик: Майка му го е открила мъртъв вкъщи

0
272
Директорката Грозденка Николова е съсипана. Снимки: 24 часа Пловдив онлайн

Родители от класа на момчето си вземат децата, защото се страхуват за психиката им. Трагедията е голяма, разследваме причините за самоубийството на 13-годишното момче, заявиха от прокуратурата

13-годишният Кристиян, който сложи край на живота си, е бил открит мъртъв от майка си. Това каза пред „24 часа“ директорката на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова. Тя и колегите й са съсипани от трагедията.

„Кристиян беше добър ученик“, каза още Николова. И поясни, че в момента всички учители са при нея и посрещат децата от класа на момчето. Има и психолози, които ще работят с учениците и учителите.

Представители от Агенцията за закрила на детето влязоха в училището, за да разговарят с директорката. В същото време родители са се събрали пред учебното заведение. Всички са разстроени, в очите им има сълзи и категорично отказват да коментират. Някои се вземат децата, защото се страхуват за психиката им.

По неофициална информация Кристиян е посегнал на живота си, след като е бил изпитан и пратен да се върне в училището с родител.

Родители са се събрали пред учебното заведение.

Трагедията е голяма, разследваме причините за самоубийството на 13-годишното момче от Пловдив, но няма данни за насилствена смърт. Това коментира районният прокурор Петър Петров. Той обясни, че не бил запознат как се е стигнало до фаталния край.
Сигналът е подаден вчера, 9 май, около 15,30 часа за настъпила смърт на дете в жилището, където живее. Ученикът се върнал от училище и сложил край на живота си. „Тепърва се изясняват причините, извършват се множество действия по разследването, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи кое е подтикнало детето да посегне на живота си“, посочи Петров. На този етап все още нищо не можел да каже с категоричност.

Образуваното досъдебно производство е за подпомагане и склоняване към самоубийство.

„Няма да изнасяме повече информация, трагедията наистина е огромна“, коментира и зам. районният прокурор Атанас Илиев