До националното предателство остава само една крачка. И Кирил Петков е готов да я направи

0
443
Снимки: МС

Какво сме готови да направи ние, българите, за да защитим националния си интерес?!

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, личен блог

Грандиозен успех на българския министър-председател в САЩ! Невиждано уважение към символа на промяната!

Във Вашингтон Кирил Петков беше приет от президента Джо Байдън, с когото се ръкува в Брюксел и проведе изключително съдържателен разговор за 8 секунди – абсолютен “Гинес” рекорд.

Майтап, бе, Уили! Дори не го допуснаха до входа за туристи на Белия дом – цитаделата на демократичния свят.

Харвардският възпитаник (то па едно възпитание!) едва-едва се уреди да го приемат на средно управленско ниво в Държавния департамент: координатор, съветник и “подсекретар”.

Ленче, бе, душо, Ленче, бе, джанъм… и твоят български е като на подопечния ти просто Киро от руското училище на “Шишман”: Виктория Нюланд е помощник-държавен секретар на САЩ (United States Under Secretary of State for Political Affairs).

“Под” и “над”може да ва̀жи за някои по̀зи, но не и за позиции в държавната администрация на Щатите. Do you follow?

Google, Ленче, казва: Under Secretary of State is a title used by senior officials of the United States Department of State who rank above the Assistant Secretaries and below the Deputy Secretary.

Помниш ли, Ленче, как се прочу Виктория Нюланд?! С фразата: “Fuck the EU!” Вие пък озвучихте учредителното си събрание в Пловдив с хита на Gayle: “Fuck you!”. Хахаха, направо не ми се мисли как са се поздравили Нюланд и Петков, а?!

Прессъобщението на Министерски съвет гласѝ: “Във Вашингтон премиерът Кирил Петков получи силна подкрепа за усилията на България за борба с корупцията”. Сензационно! Историческо! Уникално!

Само да спомена пътьом: през 2001 г., като водеща на предаването “Партньорство за бизнес” по БНТ, бях в САЩ да снимам телевизионен филм за българо-американските бизнес отношения. В Държавния департамент се срещнах с помощник-държавен секретар, с когото направихме интервю за… корупцията в България и американската подкрепа за борбата с нея. А пък няколко години по-късно Джордж Буш-младши нарече българския премиер Сергей Станишев “Мистър Клийн”, понеже “чисти” корупцията в България: “Аплодирам Вас и правителството ви за борбата с корупцията”, каза американският президент на българския премиер на среща в Овалния кабинет през юни 2008 г.. “Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията…”, се казваше в поздравителен адрес на президента Барак Обама до премиера Бойко Борисов, от 21 ноември 2014 г.. На 26 ноември 2019 г. Нова ТВ съобщава: премиерът Бойко Борисов получи мощна подкрепа за борбата с корупцията на стратегическата си среща с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

… А, бе, то една борба падаааа, не е истина, просто!

Аз съм щастлива, да ви кажа! Значи, освен президентът на Руанда и под-над-встрани държавни секретари на САЩ поздравяват наш’то Кире за борбата с корупцията. Поздравяваме го и ние: за тази, с която не се бори и която урежда него и сподвижниците му: тя е ясна и прозрачна и ще му “изяде главата”, както казват в родния ми град Петрич. Само гледайте!

Според мои източници, във Вашингтон от Кирил Петков са поискали да се вдигне ветото на Народното събрание за приемането на Северна Македония в Европейския съюз. Много ясно, нали?!

Дипломати очакват новината за редактираната българска позиция към Северна Македония да гръмне след посещението на българската и македонската делегации във Ватикана по случай 24 май.

… Пътят от Вашингтон до Ватикана е дълъг, но до националното предателство остава само една крачка. И Кирил Петков е готов да я направи.

Какво сме готови да направи ние, българите, за да защитим националния си интерес?!