ДПС: Намаляването на бюджета на съдебната система е лична фиксация в Гешев

0
150
Хамид Хамид

Изпълнителната власт е в услуга на мафията в България, коментира Хамид Хамид

Необяснимо е намаляването на бюджета на съдебната система, това е лична фиксация в главния прокурор, коментира в парламента заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Иван Гешев е изпратил до председателя на Народно събрание Никола Минчев и до председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански писмо, в което се изразява отрицателно становище относно направено предложение за значително намаляване на бюджета на съдебната власт.

„При увеличение на бюджета от над 13 млрд. лв., при този скок на цените на енергоносителите, на всички разходи, необяснимо е намаляването на бюджета на съдебната система. Това е лична фиксация спрямо главния прокурор, това е фиксация на управляващите, това е опит за подчиняване на съдебната система, доминиране над съдебната система“, изтъкна Хамид Хамид.

Той се присъедини към позицията на главния прокурор, че това е победа на мафията.

„Да, за съжаление, изпълнителната власт е в услуга на мафията в България, изпълнителната власт не е в услуга на българските граждани“, подчерта Хамид. По думите му управляващите у нас правят така, че организираната престъпност, всички обвиняеми, всички потенциални престъпници да печелят служебно, заради подкрепата от Министерството на финансите и на изпълнителната власт.