Две деца се удавиха в бургаското езеро Мандра

0
47
Езерото Мандра

Излезли да играят и не се прибрали, рибар видял тялото на едното

Две момчета на 11 и 13 години са се удавили в езерото Мандра. Телата им са намерени от водолазен екип към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 00:30 часа снощи в четвърто Районно управление „Полиция“ – Бургас, е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не са се прибрали в домовете си.

Родителите ги търсили на различни места, звънели на приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали в полицията за изчезването на момчетата, съобщи Нова тв. Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран полицейски екип, който проверил още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 9:00 часа днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езерото „Мандра“ в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло. Екип водолази извадили трупа на 13-годишното момче.

Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване в езерото е разширен. Около 16:00 часа е открито тялото и на 11-годишното момче.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажът на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото, но по неустановени до момента причини са се удавили.

Работата по случая продължава от служители на четвърто Районно управление „Полиция“-Бургас.