Две лоши новини днес

0
598
Снимка: фейсбук

По-лесно е да се краде, да се управлява се оказа трудна работа. Оставка, некадърници!

Невелин Ганчев

Днес има две предизвестени лоши новини за народонаселението.
Жертвите в катастрофи са се увеличили с 30% за първото тримесечие на 2022 г. спрямо миналата година по думите на уважаемия г-н Рашков. Лошото е, че това е тенденция – загиналите по пътищата през 2021-а са с близо 100 повече в сравнение с 2020 г. Преди 15-ина година при катастрофи умираха по 1000 души на година. С годините постепенно намаляваха и през 2020 стигнаха 557 жертви. Сега пак нагоре. Основните министерства, което отговарят за пътната безопасност са МВР и на транспорта. Общините и регионалното са по-назад. Те се съобразяват с МВР и МТ.
Другата лоша новина е, че инфлацията на годишна база е 12% март-март. Другата, по-болезнена, инфлация, с най-важните стоки за хората, според експертите е два пъти по толкова. За сравнение средната годишна инфлация в ЕС е под 7%.
А за тази година заплатите на служителите на бюджетна издръжка, а и на 90% от хората, си стоят на едно равнище.
С какво се подобри животът на хората за тази една година? С нищо. Влоши се.
Обещаха да намалят администрацията, вместо това назначиха роднини, баджанаци, стринки и любовници с по 10 бона заплата за съветници, консултанти и др. /толкова вземаха Ленчето и един измекярин Ивайло/. Цинични боричкания да уредят свои хора на постове. Който не вярва, да прочете изказванията на депутата от Промяната Дунчев.
Държавната помощ за бизнеса заради цените на тока, горивата и пандемията – символична или никаква. За общини – никаква. Гледам в другите страни поне се опитват да правят нещо. Тук нищо.
По-лесно е да се краде, да се управлява се оказа трудна работа.
Оставка, некадърници!