„Емили Тротинетката“ се оказа Даниел Йорданов

0
1053
Снимки: Труд

Момчето молеше да го снимаме твърди в съда Куката

Момчето настояваше и молеше да го снимаме. Това повтаряше на висок глас Тодор Огнянов-Куката, докато го водеха към съдебната зала под конвой заедно с Петко Караилиев-Чеченеца и Емилия Йорданова, позната като Тротинетката. При снемане на самоличността й се оказа, че името й е Даниел Йорданов, съобщава „24 часа“.

 Прокуратурата иска задържането им под стража заради скандалното видео, в което на 3 април тримата връзват на каишка като куче 20-годишно момче и го разхождат из пловдивски мол.

Тримата бяха задържани на 5 април, след като прокуратурата се самосезира от публикации в социалните мрежи и медиите. Никой от хората в мола, присъствали на заснемането на унизителния клип, не се е обадил в полицията. Те са обвинени в хулиганство с особена дързост и цинизъм, наказанието за което е до 5 години затвор.

От прокуратурата обясниха вчера, че общ познат на инфлуенсърите и момчето го е убедил да участва. Младежът първоначално отказал, но другият бил много настоятелен и му повтарял, че ще стане известен като Чеченеца, Куката и Емили.