Емилия Масларова се върна ударно в политиката: участва в дискусията за социална политика

0
142
Снимка: Трибюн

Обновяването в левицата не е преминало много успешно, след като Масларова и след 20 години е основно гуру в сектор социални политики

Към края на консултациите за съставяне на правителство между ПП, БСП, ИТН и ДБ започнаха разговорите в сферата на туризма и социалната политика.

Разговорите по програмата в социалния сектор се водят от Асен Василев, като в тях участват бившият социален министър от кабинета „Станишев“ Емилия Масларова, колегата й Георги Гьоков и Десислава Петрова.

По всичко личи, че обновяването в левицата не е преминало много успешно, след като Масларова и след 20 години е основно гуру в сектор социални политики, пише Tribune.bg.

Само преди дни червените изпратиха на преговори бившите агенти на ДС Румен Гечев и Таско Ерменков, като първият е и част от правителството на Жан Виденов.

В екипа на ДБ пък са Елисавета Белобрадова, Владислав Панев, Кристина Петкова.

Мика Зайкова, Теодора Пенева и Цветан Предов са представителите на „Има такъв народ“ на разговорите.

Вече цяла седмица обаче не се видяха „експертите“ на Кирил Петков и Асен Василев, които са единствените участници от тяхната формация. Вчера например бившият финансов министър в служебното правителство на Румен Радев беше поел консултациите за МВР, като чистосърдечно си признаваше, че няма познания за силовото ведомство и необходимите реформи. Очеваден е обаче дефицитът на кадри в ПП, като единствени остават Петков и Василев.