Ерата „Рашков“: Поредно жестоко убийство, откриха мъртъв изнасилен мъж

0
642
Снимка: архив

Задържани са двама братя

Поредно жестоко убийство в страната. Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняеми двама братя на 22 и 17 г. за това, че са изнасилили и пребили до смърт 42-годишен мъж.

На 16 януари 2022 г. е бил получен сигнал на тел. 112, че във Велинград в постройка е открит починал мъж. Под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик незабавно са започнали действия по разследването. Първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост – престъпление по чл. 122, ал. 1 от Наказателния кодекс. Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие.

Няколко часа по-късно във връзка с извършеното деяние са установени от полицейски служители от РУ-Велинград и задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР – И.К. и И.К. Те са братя. По делото е установено, че на 13 януари 2022 г. вечерта двамата обвиняеми отишли в постройка тип колиба, обитавана от 42-годишния мъж. Те му нанесли побой и извършили полово сношение, като употребили за това сила и заплашване.

Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали пострадалия. Сигнал, че мъжът е починал, е бил подаден на 16 януари 2022 г. При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол. Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.